Watermarble nailart!

20150801_123203

In deze nailarttutorial laat ik zien hoe je watermarble nails maakt!

Wat je nodig hebt:

  • een bakje water (voor het beste resultaat gebruik ik water op kamertemperatuur)
  • nagellak (ik gebruik de gouden en roze nagellak van Essie en lichtroze van Essence)
  • een satéprikker
  • wattenstaafjes
  • plakband
  • basecoat & topcoat

20150802_173143-1

Eerst lak ik mijn nagels met een basecoat, een basecoat beschermt je nagels en zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren. Daarna lak ik mijn nagels met de lichtroze nagellak van Essence, dat wordt de ondergrond van de nailart.

Vul een bakje met water en leg alle tools die je voor de watermarble nodig hebt alvast binnen handbereik, zodat je er straks niet naar hoeft te zoeken. Dat scheelt een hoop tijd en stress tijdens het maken van de watermarble 😉

Ik plak eerst plakband op de huid rondom mijn nagels, (zie ook mijnvorige tutorial) zodat er niet allemaal nagellak op mijn vingers komt als ik mijn nagels in het water dip.

En nu kan je beginnen met de watermarble!

Draai het potje roze nagellak van Essie open en veeg het kwastje niet af aan de rand, zodat er een druppel ontstaat. Laat de druppel nagellak in het water vallen. Let op! Hou het kwastje niet te hoog, anders zinkt de druppel. Hou het kwastje dicht bij het water voor het beste resultaat. Als het goed is verspreidt de nagellak zich als een rondje over het water. Doe nu hetzelfde, maar dan met de gouden nagellak. (Wacht niet te lang, anders droogt de nagellak op het water op en kan je geen patroon meer maken.) Herhaal dit net zo lang totdat de cirkels aan de binnenkant heel klein zijn.

Nu kan je een patroon maken met de satéprikker door van binnen naar buiten lijnen te maken in de nagellak. (Zie foto)

20150802_172759

Als het goed is heb je iets wat hierop lijkt 😉

Zoek een mooie plek in het patroon en dip je nagel erin. Zelf vind ik het het makkelijkst om 1 nagel per keer te doen, maar als je tijd wil besparen kan 2 nagels tegelijk ook. Hou je nagel in het water en haal de rest van de nagellak op het water weg met een wattenstaafje. Nu kan je langzaam je nagel(s) uit het water halen en het plakband verwijderen. Begin nu weer bij het begin en als je al je nagels hebt gedaan nog even een topcoat erop en dan zijn je watermarble nails klaar!

Succes met het uitproberen van deze nailart!

See you soon,

X Lisa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s