Review knoflook nagelverharder

In mijn eerste nail art tutorial gebruikte ik de knoflook nagelverharder als basecoat. Hier komt de review!

20150717_132412

Ik wilde mijn nagels lang(er) laten groeien, maar ze waren nooit echt sterk, dus als ik ze dan lang had, scheurden ze weer 😦  Ik had op internet wat gezocht naar manieren om je nagels sterker te maken en uiteindelijk kwam ik bij ‘zelf knoflook nagelverharder maken’.

Hoe maak je zelf knoflook nagelverharder?

Je hebt nodig: een teentje knoflook en een potje blanke nagellak.

Snijd het teentje knoflook in kleine stukjes en doe ze in het potje blanke nagellak. Wacht een week en schud af en toe. Bij mij had de nagellak na een week een gele gloed gekregen. Dat komt omdat de sappen uit de knoflook zich mengen met de nagellak. Die gele gloed zie je niet op je nagels trouwens.

Na die week wachten kon ik de nagelverharder voor het eerst gebruiken. Wat ik meteen merkte was de geur. Een vreemde mix van knoflook en nagellak, echt niet lekker! :/ Maarja, ik wilde sterke nagels dus dat had ik er wel voor over. Ik gebruikte het als basecoat, dus deed ik er nog een kleurtje overheen. Daardoor rook je die vieze geur trouwens veel minder 🙂 Toen alles droog was had ik eigenlijk al meteen het gevoel dat mijn nagels sterker waren, maar ik wist niet of dat nou kwam doordat er nagellak op mijn nagels zat of dat mijn nagels zelf echt sterker waren.

Ik heb ongeveer een week rondgelopen met de nagelverharder op mijn nagels en daarna wilde ik het er weer afhalen. Ik deed het zoals altijd, gewoon met een watje en nagellakremover, maar het kwam er niet af! De gekleurde nagellak ging er wel af, maar de knoflooklak bleef gewoon zitten… Met veel moeite kwam het er uiteindelijk als een soort half opgedroogde lijm af. Van die lijm waar je vroeger mee knutselde en die dan op je handen kwam en die je eraf kon trekken als het droog werd. Zo kwam de knoflooklak dus van mijn nagels. Dat had ik nog nooit meegemaakt!

Ik vond de knoflook nagelverharder geen succes. Mijn nagels zijn wel iets sterker geworden, maar die geur en dat gedoe toen ik de nagellak verwijderde zou ik niet nog een keer willen.

Heb jij wel eens knoflook nagelverharder gebruikt? En wat was jouw ervaring daarmee? Laat het me weten! Ik ben ondertussen alweer overgestapt op mijn oude vertrouwde Herôme nagelverharder en dat werkt stukken beter 😉

See you soon!

X Lisa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s