Sailor Nail Art!

20150912_095701-1

In deze nail art tutorial laat ik zien hoe je sailor nails maakt! Helaas was mijn pink nagel een paar weken geleden gescheurd, dus die is wat korter 😦

Wat heb je nodig:

  • Witte nagellak
  • Donkerblauwe nagellak
  • Gouden nagellak
  • Basecoat, matte-topcoat én glanzende topcoat
  • Dotting tool (voor de stippen)
  • Striping tape (voor rechte strepen)
  • Nail art penseel/ striper (voor het anker)

 20150912_123521

Voor deze nail art gebruik ik striping tape, een dotting tool en nail art penselen, maar als je die niet hebt kan je in plaats van striping tape zelf strepen zetten met een striper en je kan heel simpel zelf een dotting tool maken van een haarspeld: de meeste haarspelden hebben zo’n bolletje aan het uiteinde, daar kan je precies hetzelfde mee doen als met een dotting tool.

Stap 1. Eerst lak ik mijn nagels met een basecoat. Als die droog is lak ik al mijn nagels wit, behalve die van de ringvingers, die lak ik donkerblauw.

Stap 2. Op mijn middelste nagels maak ik met de dottingtool en de gouden nagellak grote stippen. En de donkerblauwe nagels maak ik mat, door er een matte-topcoat op te doen. Zorg wel dat de nagellak droog is voordat je de matte-topcoat erop doet, anders loopt de nagellak uit.

(ik was vergeten om de tussenstappen te fotograferen, daarom zie je die op het nagelwiel ;))

PhotoGrid_1442060592510

Doordat het donkerblauw nu mat is, valt het gouden anker straks meer op!

Nu ga ik op de overige witte nagels strepen maken met de striping tape. Ik gebruik striping tape in plaats van een striper, omdat je met striping tape veel rechtere lijnen kan maken. 

Ook hier moet de nagellak goed voor gedroogd zijn, anders trek je de nagellak mee als je de striping tape van je nagels afhaalt.

Stap 1. Plak de stukjes striping tape op je nagels (zie foto).

Stap 2. Als de striping tape goed zit lak je de donkerblauwe nagellak er overheen. Doe dit snel, want als de nagellak (half)opgedroogd is kan de striping tape er niet goed meer af en mislukt de nail art 😦

Stap 3. Trek de stukjes striping tape van je nagel af, zodat de witte ondergrond weer zichtbaar wordt. Voor het beste resultaat kan je dit doen met een pincet, dan is het niet zo’n priegelwerk.

PhotoGrid_1442060754753

Het anker maak ik met de gouden nagellak: Teken, met de striper, een anker. Het rondje aan de bovenkant maakte ik met de dottingtool. Ook zette ik nog een gouden stip op elke gestreepte nagel (zie foto)

20150912_140849-1

Als alles goed droog is doe ik de topcoat. Topcoat zorgt ervoor dat het ontwerp langer mooi blijft. Let op! De nagels met het anker moet je niet met de topcoat lakken, want dan gaat het matte-effect weg.

PhotoGrid_1442053615503

Dit was de Sailor Nail Art Tutorial! Hope you liked it 🙂

X Lisa

Advertenties

Een gedachte over “Sailor Nail Art!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s